Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@01:11:30 GMT

چرا جیبوتی به پادگان نظامی جهانی تبدیل شده است؟

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۳۹۰۱۸

به گزارش فارس، جیبوتی در ساحل غربی تنگه باب‌المندب و مشرف به کانال سوئز واقع شده و چهارمین آبراه بزرگ بین کشورهای اروپایی، دریای مدیترانه، اقیانوس هند و شرق آفریقا به شمار می‌رود و تعداد کشتی‌ها نفت‌کش‌های غول پیکری که سالانه از این آبراه عبور می‌کنند به ۳۰ هزار کشتی می‌رسد.

جیبوتی در سایه افزایش گروه‌های جهادی و مسلح در سومالی و یمن که در مجاورت این کشور قرار دارند، به یکی از کشورهای بی‌ثبات در منطقه تبدیل شد و این امر سبب شد تا جیبوتی به محلی برای حمله علیه این گروه‌ها در منطقه تبدیل شود و گذشته از آن افزایش دزدی دریایی در سواحل سومالی، نیروی دریایی اروپا را بر آن داشت تا از جیبوتی به عنوان یک پایگاه استفاده کنند و علاوه بر آن چین نیز به دنبال منافع اقتصادی خود در این کشور بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه «القدس‌العربی» به نقل از روزنامه «لوفیگارو» در مقاله‌ای به بررسی این مسئله پرداخت و نوشت که جیبوتی طی دو دهه گذشته به چیزی شبیه به «پادگان نظامی جهانی» تبدیل شده است و در حال حاضر پنج پایگاه نظامی بیگانه در این کشور وجود دارد که این تعداد در سطح جهان بی‌سابقه است در حالیکه برخی کشورها نیز سعی دارند قدم در این کشور بگذارند.

نیروهای حاضر در خاک جیبوتی کدامند؟

فرانسه به عنوان استعمارگر سابق در صدر کشورهایی قرار دارد که نیروهای آن در جیبوتی حضور دارند و ۱۳۵۰ نظامی فرانسوی هم اکنون در خاک جیبوتی مستقر هستند همچنانکه آمریکا نیز به دنبال جنگ خلیج (فارس) مقر فرماندهی نیروهای مسلح خود در آفریقا را تاسیس کرد که بزرگ‌ترین پایگاه نظامی آمریکا در قاره آفریقاست که در منطقه فرودگاه بین‌المللی جیبوتی واقع شده و شامل حدود چهار هزار نظامی است و واشنگتن قصد دارد آن را توسعه دهد.

ایتالیا نیز در سال ۲۰۰۹ یک پایگاه نظامی کوچک در جیبوتی تاسیس و پس از آن ژاپن در سال ۲۰۱۱ قدم در این کشور گذاشت و در حال حاضر ۱۸۰ نظامی ژاپنی در جیبوتی حضور دارند و پس از آن نیز در سال ۲۰۱۷ چین نخستین پایگاه نظامی در خارج از مرزهای خود را در جیبوتی تاسیس کرد.

در ماه ژانویه ۲۰۱۷ نیز عربستان سعودی با دولت جیبوتی به توافقی دست یافت که در آینده ممکن است به ایجاد یک پایگاه نظامی سعودی در خاک جیبوتی منجر شود و این در حالی است که به دنبال لغو قرارداد بندری جیبوتی با امارات، نوعی سردی روابط بین دو کشور به وجود آمده است.

از سوی دیگر ترکیه در ژانویه گذشته توافقنامه‌ای با سودان در خصوص اجازه جزیره سواکن امضا کرد و شایعاتی نیز مبنی بر اینکه هند و روسیه قصد دارند در این منطقه نفوذ کنند، وجود دارد.

نظامی شدن جیبوتی چه پیامدهایی دارد؟

این حضور نظامی خارجی در جیبوتی به یک عامل تنش تبدیل شده است و به نظر می‌رسد که این کشور بیش از پیش به «لانه جاسوسان» تبدیل شده و کشورها یکدیگر را زیر نظر دارد و وضعیت آن به وضعیت حاکم بر شهر طنجه مغرب در دهه سی قرن گذشته شبیه است.

روزنامه لوفیگارو همچنین نوشت که تصمیم دولت جیبوتی برای لغو امتیاز امارات در بهره‌برداری از بندر دورالی نشان داد که احتمال بروز برخی اختلافات و نزاع در آینده نزدیک وجود دارد و گذشته از آن حضور روزافزون چین در این کشور ممکن است به ایجاد تنش بین جیبوتی، فرانسه، آمریکا و ژاپن منجر شود و ممکن است جیبوتی به هدفی برای گروه‌های جهادی از جمله گروهک الشباب سومالی تبدیل شود در حالیکه همسایه این کشور اریتره نیز از وجود نظامیان کشورهای دشمن در مجاورت خود ناراضی است و دید خوش‌بینانه به آن ندارد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۳۹۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایگاه‌های نظامی اشغالگران در جولان اشغالی هدف قرار گرفت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری شهاب، رسانه‌های رژیم صهیونیستی از شلیک دهها موشک به جولان اشغالی خبر دادند.

منابع خبری به برخاستن دود بر اثر شلیک دهها موشک شلیک شده از جنوب لبنان به سمت پایگاه‌های نظامی رژیم صهیونیستی در جولان اشغالی اشاره کردند.

پیش از این، رسانه‌های رژیم صهیونیستی از شلیک ۵۰ موشک در موج دوم حملات سنگین موشکی حزب الله به شمال فلسطین اشغالی خبر دادند.

این حملات به دنبال ارتکاب جنایت رژیم صهیونیستی در میس الجبل در جنوب لبنان انجام می‌شود که شماری شهید و زخمی برجای گذاشت.

کد خبر 6097472

دیگر خبرها

  • رژیم صهیونیستی مجددا گذرگاه کرم ابوسالم در غزه را بست
  • لحظه اصابت موشک به پایگاه نظامیان صهیونیست در کرم ابوسالم
  • ارتش رژیم صهیونیستی درباره تلفات زیاد در کرم شالوم تحقیق می کند
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • افزایش تلفات عملیات ضدصهیونیستی کرم ابوسالم
  • ارتش صهیونیستی کشته شدن ۳ نظامی خود را تائید کرد
  • تائید کشته شدن نظامی صهیونیست در حمله مقاومت فلسطین
  • پایگاه‌های نظامی اشغالگران در جولان اشغالی هدف قرار گرفت
  • «نمی‌توان با میانگین معدل ۱۲ مدعی الگوی جهانی بود»
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق