Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ جیبوتی کشوری در شرق آفریقاست. پایتخت این کشور شهر جیبوتی با ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است. ۹۴ درصد از مردم جیبوتی مسلمان و اهل تسنن هستند و زبان رسمی مردم این کشور عربی و فرانسوی است، اما عمده مردم به زبان قبایل محلی با یکدیگر صحبت می‌کنند.
تعداد مراکز آموزش حفظ قرآن در  پایتخت جیبوتی و مناطق پنچ‌گانه این کشور در دو دهه اخیر به صورت چشمگیری افزایش یافته که دلیل آن، رشد آگاهی دینی  و ارتقای سطح آموزش زبان عربی و استقبال گسترده دانش‌آموزان مؤسسات دولتی از آموزش و حفظ کتاب خدا به‌عنوان یکی از بهترین نعمت‌های الهی بر بندگان و وسیله هدایت انسان در دنیا وآخرت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  مراکز آموزش حفظ جیبوتی با نظارت شورای عالی اسلامی وابسته به وزارت فرهنگ، اوقاف و امور اسلامی این کشور اداره می‌شوند و این مراکز تاکنون نقش و کارکرد زیادی در تربیت حافظان قرآن و آموزش قرآن کریم به خردسالان داشته‌اند.   در همین راستا، روزنامه «القرن» جیبوتی که از سوی وزارت اطلاع‌رسانی این کشور منتشر می‌شد، با تعدادی از مدیران مراکز آموزش حفظ قرآن به گفت‌وگو نشسته و دیدگاه و نقطه‌نظرات آن‌ها درباره روند آموزش قرآن در این کشور آفریقایی و مهم‌ترین چالش‌ها و موانع موجود در این زمینه را جویا شده است.   دار تحفیظ القرآن
 
از مهم‌ترین مراکزی که به آموزش و حفظ کلام وحی در جیبوتی می‌پردازد، «دارتحفیظ القرآن» واقع در منطقه «شیخ موسی» شهرک «بلبلا»ی جیبوتی است که استاد عبد شافی محمود حرسی مدیریت آن را برعهده دارد.   وی درباره چگونگی تأسیس این مرکز می‌گوید: تأسیس دارتحفیظ القرآن به سال 1990 میلادی برمی‌گردد. در آن زمان، نیاز زیادی به وجود مرکز آموزش و حفظ قرآن و توانمندسازی حافظان کتاب خدا احساس می‌شد. این آرزوی بسیاری از جوانان مسلمانی بود که به دلیل نبود یک الگوی مناسب به نوعی از کتاب خدا دور شده بودند. عبدشافی محمد حرسی؛ مدیر دارتحفیظ القرآن جیبوتی
به همین دلایل و با توجه به کمی مراکز حفظ قرآن، تصمیم گرفتیم این مرکز را افتتاح کنیم و به یاری خدا توانستیم  همه مشکلات را در رسیدن اهداف این موسسه پشت سر گذاریم. این مرکز امروز با استقبال گسترده شهروندان در زمینه یادگیری و حفظ قرآن مواجه شده و ما امروز افق‌های روشن‌تری را در پیش‌روی خود می‌بینیم.
 وی درباره دلایل استقبال گسترده از دارتحفیظ القرآن گفت: من معتقدم استقبال شهروندان جیبوتی از قرآن چیز جدیدی نیست، اما این توجه در ابتدای هزاره سوم یعنی سال 2000 میلادی به شکل وسیعی شدت گرفت که دلیل آن گسترش آموزش زبان عربی و رشد آگاهی دینی در جامعه و به‌ویژه در میان اولیای دانش‌آموزان بود؛ به گونه‌ای که آنها برخلاف گذشته در عمل، آسانی آموزش و حفظ قرآن کریم را درک کردند و فهمیدند کسی که کتاب خدا را حفظ کرده، در بیشتر موارد در تحصیل نیز از دوستان خود پیشی می‌گیرد.
من در اینجا دوست دارم به این نکته اشاره کنم که بیشتر کسانی که در مرکز آموزش حفظ قرآن منطقه «شیخ موسی» درس می‌خوانند از دانش‌آموزان دختر و پسر مدارس دولتی و تعداد کمی از آنها از دانش‌آموزان مدارس خصوصی عربی و بزرگسان هستند. افزایش تعداد علاقمندان به حفظ قرآن کریم به‌ویژه در میان جوانان تاثیر زیادی در افزایش تعداد مراکز قرآن که هم‌اکنون تعداد آنها به بیش از 60 مرکز می‌رسد که بیشتر آنها در دو شهرک بلبلا و بلعوص قرار دارد، داشته است.
وی درباره امتیاز دارتحفیظ القرآن نسبت به سایر مراکز قرآنی گفت: این مرکز از معدود مراکزی است که از سوی وزارت فرهنگ و اوقاف امور اسلامی، به رسمیت شناخته شده و دانش‌آموزان این مرکز مشارکت فعالی در مسابقات قرآنی که هر ساله از سوی وزارت برگزار می‌شود به ویژه مسابقات ملی و منطقه‌ای دارند.
هم اکنون حدود 300 قرآن‌آموز دختر و پسر از مناطق مختلف جیبوتی و بیش از 10 مربی نیز در این مرکز مشغول آموزش و یادگیری قرآن هستند و ما تلاش می‌کنیم با بازسازی ساختمان و ایجاد تهویه مناسب هر فصل و همچنین انتخاب معلمان توانمند فضای مناسبی را برای آموزش قرآن فراهم کنیم.
همچنین از زمان تأسیس دارتحفیظ القرآن تاکنون، 167 حافظ قرآن در دو بخش بانوان و آقایان از این مرکز فارغ‌التحصیل شده‌اند. هر دوره حفظ کامل قرآن کریم در این مرکز با توجه به میزان تلاش و نظم قرآن‌آموزان بین دو تا پنج سال طول می‌کشد، این در حالی است که یکی از قرآن‌آموزان توانست در شش ماه کل قرآن را حفظ کند. قرآن‌آموزان این مرکز در دو نوبت بعدازظهر و شب، علوم مختلف دینی از جمله فقه، حدیث و تفسیر را می‌آموزند. مراسم تجلیل از برگزیدگان مسابقات قرآن رادیویی جیبوتی
از دیگر فعالیت‌های این مرکز می‌توان به اردوهای علمی برای قرآن‌آموزان و همچنین سخنرانی‌های هفتگی که مورد استقبال گسترده‌ای از سوی ساکنان محله شیخ موسی و مناطق نزدیک به آن رو به رو شده است، اشاره کرد.
وی درباره چشم‌اندازهای دارتحفیظ القرآن گفت: همانطور که اشاره کردم ما سختی‌های زیادی را پشت سر گذاشتیم، اما مهم‌ترین مشکلی که در راه ما قرار داشت مشکل مالی بود. این مرکز هیچ کمک مالی را از هیچ نهادی دریافت نمی‌کرد و از زمان تاسیس تلاش کرده که خود همه نیازهای اصلی خود مانند هزینه برق، حقوق مربیان و نظافتچیان و دیگر هزینه‌ها را تامین کند.
اما در مورد افق‌های آینده ما امیدواریم ساختمان مرکز را گسترش داده و یا مکان دیگری را برای پذیرش قرآن‌آموزان بیشتر اجاره کنیم و همچنین به دنبال تأسیس مرکزی برای توانمندسازی حافظان قرآن جیبوتی و ایجاد روابط با نیکوکاران و مراکز خیریه هستیم.
وی درباره این که قرآن‌آموزان برای تسلط بر حفظ باید از چه ابزارها و شیوه‌هایی استفاده کنند؟ گفت: مهم‌ترین ابزارها و روش‌هایی را که قرآن‌آموز باید بعد از یاری گرفتن از خداوند به کار ببرد را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:   1ـ مصحف حفاظ: تفاوت این مصحف با دیگر مصحف‌ها آن است که هر صفحه از این مصحف با ابتدای آیه آغاز و با انتهای آیه پایان می‌یابد و ابتدای هر جزء نیز در ابتدای صفحه قرار دارد. این به قرآن‌آموز کمک می‌کند از حافظه دیداری خود در حفظ و یادآوری آیات کمک بگیرد.
2 ـ قرائت با دقت و توجه آیات: برای کسی که می‌خواهد آیات را حفظ کند، سزاوار است پیش از حفظ، ابتدا آیات را با دقت و توجه تلاوت کند تا یک تصویر کلی از آیات در ذهن خود داشته باشد.
3 ـ شیوه دونفره: خوب است قرآن‌آموزان یک دوست با خود در حفظ داشته باشند و با او به مدرسه بیاید و برود. وجود دوستی و همبستگی میان آنها از نظر روحی تاثیرگذار است.
4 ـ تقسیم آیات: تقسیم آیات به قسمت‌های مرتبط مثلا آیاتی که در ارتباط با یک موضوع مشخص هستند و حفظ آنها از ابتدا تا انتها و یا مثلا انتخاب پنج آیه که با حروف مشخصی آغاز شده یا پایان می یابند.
5 ـ تکرار: مقصود از تکرار با مربی و یا با صوت قاری مسلط بر تجوید است. تکرار با نوار یکی از بهترین ابزارهای حفظ نزد بسیاری از افراد است. وی در پایان بر اهمیت یادگیری و حفظ قرآن کریم تاکید کرد و گفت: پیام من به مخاطبان آن است که از آنها می‌خواهم پیش از آن که فرصت از دست برود، آن را غنیمت شمارند و به دارالقرآن‌ها و مراکز آموزش حفظ قرآن بپیوندند. همچنین از حافظان کتاب خدا می‌خواهم همه تلاش خود را برای کمک به خواهران و برادران خود برای حفظ کتاب خدا که هیچ باطلی به آن راه ندارد، به کارگیرند.   مرکز قرآنی دارالمؤمنات   مرکز آموزش حفظ، قرائت و تجوید قرآن «دارالمؤمنات» از دیگر مراکز آموزش قرآن کشور جیبوتی است که در محله «السادس» پایتخت این کشور واقع شده و در سال 2009 میلادی تأسیس شده و اکنون دارای 5 شعبه در مناطق مختلف این کشور است.   در حال حاضر، 650 قرآن‌آموز دختر و پسر از گروه‌های سنی مختلف در این مرکز و شعبه‌های آن مشغول فراگیری قرآن هستند و 27 مربی قرآن زن و مرد نیز امر آموزش قرآن کریم را در این مراکز برعهده دارد.   شیخ احمد یاسین، مؤسس مرکز قرآنی «دارالمؤمنات» تأکید می‌کند که کلاس‌های این مرکز با استقبال زیادی مواجه است، به‌طوری که بزرگسالان نیز همچون خردسالان به امر فراگیری قرآن تمایل نشان می‌دهند، به‌طوری که این مرکز در برخی موارد قادر به پذیرش حجم زیاد علاقه‌مندان نیست.   وی گفت: تاکنون 115 حافظ قرآن در دو بخش بانوان و آقایان از این مرکز فارغ‌التحصیل شده‌اند که برخی از آن‌ها در مسابقات محلی و منطقه‌ای شرکت و حائز رتبه‌های برتر شده‌اند.   شیخ احمد یاسین گفت: ما برای موفقیت رسالت مرکز، از مربیان آموزش حفظ قرآن کارشناس و متخصص و با تجربه در زمینه آموزش حفظ قرآن استفاده می‌کنیم و در این مرکز و شعبه‌های آن، علاوه آموزش حفظ، قرائت و تجوید قرآن، دروسی در زمینه علوم قرآن، احادیث نبوی و علوم اسلامی ارائه می‌شود.   مرکز «أم القرآن»   مرکز «أم القرآن» از دیگر مراکز قرآنی کشور جیبوتی است که دارای سه شعبه است و از مراکز مهم این کشور در زمینه آموزش حفظ قرآن و سنت نبوی به شمار می‌رود، این مرکز و شعبه‌های آن حدود 240 قرآن‌آموز دارد که 90 نفر آن‌ها دختر هستند.   مهد آدم طاهر، مدیر این مرکز قرآنی در این باره می‌گوید: این مرکز در سال 2013 میلادی تأسیس و تاکنون 36 حافظ کل قرآن در دو بخش بانوان و آقایان از آن فارغ‌التحصیل شده‌اند.   وی با اشاره به این که آموزش حفظ قرآن به نوجوانان با آسان‌ترین شیوه‌ها از اهداف این مرکز است، افزود: آموزش قرآن از استقبال خوبی از سوی علاقه‌مندان به‌ویژه دانش‌آموزان مدارس دولتی مواجه شده است.   مسابقات منطقه‌ای   یادآور می‌شود، کشور جیبوتی از سال 1999 میلادی تاکنون، به همت وزارت فرهنگ، اوقاف و امور اسلامی این کشور، مسابقات منطقه‌ای حفظ، ترتیل، و تجوید قرآن در ماه مبارک رمضان هر سال برگزار می‌شود که نفرات برتر این مسابقات با حضور رئیس‌جمهور این کشور تجلیل می‌شوند و این رویداد قرآنی فرصت مهمی برای کشف استعدادهای قرآنی و ایجاد انگیزه میان جوانان برای حفظ قرآن و فراگیری قواعد تلاوت و تجوید است. نماینده جیبوتی در مسابقات قرآن جایزه دبی     تجلیل از برگزیدگان مسابقات قرآن جیبوتی   ترجمه و تنظیم: زهره نوری   انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا بین الملل جیبوتی قرآن دارالتحفیظ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۵۰۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن

سردار حسن کرمی، فرمانده یگان‌های ویژه در حاشیه مراسم آیین تکریم فرهیختگان و فعالین قرآنی در فرماندهی یگان‌های ویژه پاسداران فراجا، ضمن درود و رحمت بر روح بلند و ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس، جبهه مقاومت و مدافعان حرم به ویژه سید شهدای مقاومت شهید سپهبد حاج "قاسم سلیمانی" و شهیدان عرصه نظم و امنیت و همچنین شهدای مظلوم فراجا اظهار کرد: خدا را شاکریم که کارکنان یگان ویژه در مسیر انس با قرآن قرار دارند چرا که قرآن تنها نسخه شفابخش انسان‌های آزاد است؛ بر اساس تجربیات و پژوهش‌های مختلفی که صورت گرفته مشخص شده کارکنانی که با قرآن بیشتر آشنا هستند در اجرای ماموریت هایشان موفق‌تر عمل کرده اند.

وی ضمن اشاره به طرح "من قرآن می‌خوانم" و طرح "حافظان قرآن کریم" در یگان‌های ویژه فراجا، بیان کرد: این طرح معنوی نقطه طلایی انس گرفتن نیرو‌های ولایی یگان ویژه با قرآن است، در این طرح بیش از سی هزار نفر از کارکنان، فصیح خوان و مفسر قرآن کریم شده اند و ۵۳۰ نفر هم به عنوان حافظان قرآن کریم از ۱ جزء تا حافظ کل قرآن به جامعه قرآنی کشور معرفی شده اند که از این نظر هم یگان ویژه پیشگام تعلیم و تربیت حافظان قرآن کریم است.

این مقام انتظامی در ادامه افزود: نفرات برتر و برگزیده این مسابقات به سفر زیارتی کربلای معلی مشرف خواهند شد و همچنین فرماندهانی که باعث رشد و تربیت و تعالی فرهنگ قرآنی در بین کارکنان و خانواده‌ها شده اند هم مورد تشویق قرار خواهند گرفت.

 این مقام انتظامی با اشاره به اینکه یکی از برنامه‌های سالیانه یگان ویژه در سراسر کشور برگزاری مسابقات قرآنی است، تصریح کرد: برگزاری مسابقات قرآنی در سطح یگان‌های ویژه باعث می‌شود تا اولا همه خانواده‌ها و کارکنان از ظرفیت قرآنی یکدیگر آگاه شده و ثانیا در تربیت نیروی انسانی متدین و ولایی بتوان استفاده بهینه کرد.

فرمانده پلیس ویژه با بیان اینکه انس با قرآن در خانه و خانواده تاثیر مثبت در رفتار و کردار دارد، گفت: انس با قرآن تحکیم روابط سالم در خانواده‌ها را رقم می‌زند، خداشناسی، مردم داری، اخلاق نیک و حفظ ارزش‌های اسلامی، دوری از معصیت همه از آثار مفید نگاه و توجه به قرآن است؛ تک تک آیات قرآن درس زندگی است باید این درس‌ها را فراگرفت و به آن عمل کرد و در زندگی فردی و اجتماعی پیاده کرد.

وی با تاکید بر اینکه وقتی یک نفر با قرآن انس می‌گیرد و با ابعاد مختلف آن آشنا می‌شود تاثیر بسزایی در کسب موفقیت در همه مراحل زندگی وی دارد، اذعان کرد: انس عمیق با قرآن کریم زمینه ساز کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه است و بهره گیری از آموزه‌های قرآنی، راه را بر شکل گیری بسیاری از ناهنجاری‌ها در جامعه خواهد بست.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج
  • حجاب برای حفظ مقام و جایگاه زن است
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر