Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرانسه و اتیوپی نخستین پیمان همکاری نظامی را در حالی امضا کردند که پاریس به دنبال تقویت روابط اقتصادی با این کشور آفریقایی است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در سفر چهار روزه خود به شاخ آفریقا به دنبال از میان برداشتن تاریخچه استعماری فرانسه در قاره سیاه و روابط بهتر در منطقه‌ای است که در سال‌های اخیر عقب افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماکرون در یک نشست خبری در کنار "آبی احمد"، نخست وزیر اتیوپی گفت: این توافق، همکاری دفاعی غیرمنتظره چارچوبی را ایجاد می‌کند و راه را برای فرانسه به منظور کمک به ایجاد یک ترکیب دریایی در اتیوپی هموار می‌سازد. این پیمان همچنین به همکاری هوایی، عملیات مشترک و فرصت‌هایی برای آموزش و خرید تجهیزات می‌پردازد.

رئیس جمهوری فرانسه ادامه داد: ما در یک کشور دوست هستیم و می‌خواهیم صفحه جدیدی را در تاریخ مشترک خود ایجاد کنیم.

وی و نخست وزیر اتیوپی همچنین روی توافقاتی در راستای توسعه میراث فرهنگی اتیوپی شامل حفظ کلیساها و آغاز یک حفاری باستان شناسی در یک روستای متعلق به قرن ۱۲ توافق کردند. پاریس قرار است ۱۰۰ میلیون یورو برای کمک به گذار اقتصادی در اتیوپی کمک کند.

اواخر روز سه شنبه، ماکرون به یک شهر دور افتاده در اتیوپی نیز رفت و از کلیسای بازسازی شده قرن ۱۳ که جزو فهرست یونسکو است، دیدن کرد و قول داد تا از نظر مالی و سایر کمک‌ها به اتیوپی، این کلیساها که در معرض تخریب و فرو ریختن هستند، احیا شوند.

وی همچنین یک توافق دفاعی را با اتیوپی اعلام کرد که براساس آن، فرانسه وامی ۸۵ میلیون یورویی به اتیوپی می‌دهد تا از ایجاد یک نیروی دریایی در این کشور محصور حمایت کند.

رئیس جمهوری فرانسه امروز (چهارشنبه) قرار است با رهبران اتحادیه آفریقا و پیش از سفر به کنیا دیدار کند.

وی روز پنجشنبه در نشست "یک سیاره" در نایروبی، کنیا حضور خواهد داشت و انتظار می‌رود به ایستگاه راه آهن مرکزی نایروبی برود و قرارداد سه میلیارد یورویی را برای گسترش این خط ریلی به سمت فرودگاه این شهر اعلام کند.

خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد، ماکرون در سفر به اتیوپی و جیبوتی وعده شراکت بر پایه احترام را در پی بدهی‌های منطقه‌ای به چین داده؛ چین در حال گسترش سریع جای پای خود در قاره سیاه است.

ماکرون با توجه به روابط تقویت شده نظامی، فرهنگی و اقتصادی در شرق آفریقا توافق دفاعی جدیدی را با اتیوپی اعلام کرد و انتظار می‌رود که قرارداد بزرگ حمل و نقل را در کنیا امروز (چهارشنبه) امضا کند.

ماکرون، جیبوتی را یک شریک تاریخی و متحد استراتژیک خواند.

وی در ادامه با اشاره به رشد حضور چین در آفریقا گفت: نمی‌خواهم سرمایه گذاری‌های بین‌المللی حق حاکمیت شرکای ما را تضعیف کنند. کمپانی‌های فرانسوی می‌توانند پیشنهاد یک شراکت براساس احترام را ارائه کنند.

دولت اسماعیل عمر گله، رئیس جمهوری جیبوتی امیدوار است که این کشور به یک "دوبی جدید" برای رقابت تجاری با بنادر پرجمعیت آفریقایی نظیر مومباسا در کنیا بدل شود و گفت: کشور من باز است. فرصت‌هایی برای کمپانی‌های فرانسوی به ویژه در حوزه زیرساخت وجود دارد.

هم پاریس و هم پکن به همراه ژاپن و آمریکا پایگاه‌هایی در جیبوتی دارند چون این کشور یک مکان استراتژیک و یک خط حمل و نقل دریایی به سمت کانال سوئز است. همچنین اهمیت جغرافیایی آن در منطقه شاخ آفریقا باعث شده تا این کشور به اصلی‌ترین قطب تجاری بدل شود.

جیبوتی به دلیل قرار گرفتن در میان سومالی و اریتره یک بخش بسیار حساس از ابتکار عمل جهانی "کمربند و جاده" چین است و دولت پکن به آن لقب "جاده ابریشم آبی"‌را داده چون این کشور به چین اجازه می‌دهد تا از طریق اقیانوس هند به اروپا و آفریقا راه یابد.

در جریان سفر رئیس جمهوری فرانسه به شرق آفریقا، روآندا نیز از ماکرون دعوت کرد تا در مراسم بیست و پنجمین سالگرد نسل کشی آن به سال ۱۹۹۴ که ۸۰۰ هزار تن کشته شدند، شرکت کند.

مقام‌های روآندا، مدت‌هاست که دولت فرانسه را به دست داشتن در این قتل عام متهم کرده‌اند. ماکرون اعلام نکرده که در این مراسم که هفتم آوریل در کیگالی، پایتخت این کشور است، شرکت می‌کند یا خیر.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آفريقا امانوئل ماکرون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۹۸۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماکرون: گفت‌وگو با روسیه باید ادامه پیدا کند

ماکرون امروز -یکشنبه- گفت مذاکرات با روسیه باید ادامه یابد و حفظ شود.

به گزارش ایسنا، امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه در گفت‌وگویی با روزنامه لا تریبیون گفت: «ما با باز گذاشتن درهای مذاکره با روسیه کار درستی انجام می‌دهیم. ما هم باید نظم بین‌الملل و هم صلح و امنیت را حفظ کنیم.»

به نقل از خبرگزاری تاس، رئیس جمهور فرانسه همچنین خاطرنشان کرد لازم است سیاست «ابهام استراتژیک» در مورد روسیه ادامه یابد.

اواخر آوریل سال جاری میلادی ماکرون در جریان سخنرانی در دانشگاه سوربن در پاریس گفته بود که اروپا باید برای ایجاد روابط با روسیه پس از پایان جنگ اوکراین آماده باشد.

ماکرون همچنین گفته بود ظرفیت‌های فنی و تکنیکی و برد موشک‌های بالستیک روسیه کشورهای اروپایی را در معرض خطر قرار داده است.

رئیس جمهور فرانسه در ادامه مصاحبه خود گفت: «اگر درباره اوکراین صحبت می‌کنیم، امنیت اروپایی‌ها هم باید مدنظر باشد چون این کشور ۱۵۰۰ کیلومتر مرز با برخی کشورهای اروپایی دارد. اگر روسیه پیروز شود، دیگر رومانی، لهستان، لیتوانی یا دیگر کشورها امنیتی ندارند.»

وی خاطرنشان کرد: «قدرت و برد موشک‌های بالستیک روسیه همه ما را در معرض خطر قرار می‌دهد.»

در این میان، دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین گفته بود که مسکو تهدیدی بری هیچ‌کس در اروپا به شمار نمی‌رود و ابراز امیدواری کرد که دیگر کشورهای اروپایی هم چنین رویکردی در قبال روسیه داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ماکرون: فرانسه در وضعیت جنگی با روسیه قرار ندارد
  • رئیس‌جمهور چین وارد فرانسه شد+ فیلم
  • روسیه بلافاصله پس از شکست اوکراین، بیخ گوش ما موشک مستقر می‌کند
  • ماکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • ماکرون با شی درباره تجارت و اوکراین صحبت می‌کند
  • ماکرون: گفت‌وگو با روسیه باید ادامه پیدا کند
  • ایتالیا: نیرو‌های ما هرگز در اوکراین مستقر نخواهند شد
  • ‏توسعه روابط با کشورهای آفریقایی از اولویت‌های سفر به گامبیا است
  • ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا