Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود علی یوسف وزیر امور خارجه جیبوتی یکشنبه شب گفت که کشورش به آمریکا اجازه نخواهد داد تا از خاک کشورش برای حمله به اتیوپی استفاده کند.

به گزارش مشرق از پایگاه خبری "العربی"، محمود علی یوسف وزیر امور خارجه جیبوتی در صفحه رسمی‌اش در توئیتر نوشت که حمله آمریکا از خاک کشورش به اتیوپی هرگز رخ نخواهد داد، چرا که  جیبوتی روابط تنگاتنگی با همسایگانش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در عین حال تأکید کرد که جیبوتی قدردان شراکت راهبردی با ایالات متحده آمریکاست، اما این شرکت هرگز موجب حمله [به کشوری] نخواهد شد.

درعین حال یک رسانه غربی به نقل از ژنرال "ویلیام سانا" فرمانده نیروهای آمریکایی مستقر در جیبوتی گفت: بحرانی شدن شرایط امنیتی در اتیوپی تأثیر سویی بر ثبات در منطقه شاخ آفریقا خواهد گذاشت و اگر درگیری‌ها در اتیوپی ادامه داشته باشد، شاید نیروهای اتیوپیایی از جنوب سومالی خارج شوند.

نیروهای اتیوپیی که تعداد آنها ۵ هزار نفر برآورد می‌شود، در قالب نیروهای حافظ صلح آفریقا در جنوب سومالی فعالیت دارند و به گفته سانا این مسأله موجب خواهد شد که فرصت برای گسترش نفوذ گروه‌های تندرو در این منطقه فراهم شود.

ژنرال سانا در این باره گفت که نقش اصلی نیروهای آمریکایی در جیبوتی بر محور تأمین خواسته دیپلمات‌های آمریکایی در آفریقا به ویژه در منطقه شاخ آفریقا متمرکز خواهد بود.

وی گفت: اگر شرایط در اتیوپی وخیم تر شود، نیروهای آمریکایی‌ برای آن چه وی انتقال دیپلمات و کارمندان آمریکایی و هیأت‌های سیاسی خارجی خوانده است، آمادگی اقدام را خواهند داشت.

پایگاه آمریکایی در جیبوتی که به نام "کمپ لیمونیه" نامیده می شود، از سال ۲۰۰۸ میلادی برای حملات هوایی با پهپادهای بدون سرنشین علیه مخفیگاه‌های گروهک تروریستی داعش و گروه الشباب در جنوب و شمال شرق سومالی به کار گرفته می‌شود.

دولت اتیوپی به دنبال تهدید «جبهه آزادیبخش تیگرای» مبنی بر پیشروی به سوی «آدیس آبابا» پایتخت این کشور در سراسر اتیوپی اعلام حالت فوق‌العاده کرد.  

جبهه آزادیبخش تیگرای دو شهر اصلی در استان «أمهره» در شمال کشور را به تصرف خود درآورده است.  

از سوی دیگر اهالی «کومبولشا» در شمال اتیوپی از شدت گرفتن نبرد در حومه این شهر راهبردی میان نیروهای اتیوپی و جبهه آزادیبخش تیگرای سخن به میان آوردند.  

کومبولشا و دیسی در مجاورت أمهره در جنوب تیگرای دو شهر راهبردی هستند و در فاصله تقریبا ۴۰۰ کیلومتری شمال آدیس آبابا پایتخت اتیوپی قرار دارند.  

در واقع به اثبات رسیدن تسلط نیروهای جبهه مزبور بر کومبولشا به عنوان یک مرحله اصلی جدید در نبرد استمرار یافته ظرف یک سال گذشته به شمار می‌رود.  

شورشیان می‌گویند بالاخره ظرف چندماه و حتی چندهفته، پایتخت را تصرف خواهند کرد.  

اخیراً کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی، همه طرفین درگیری در اتیوپی را به نقض حقوق بشر و حتی ارتکاب جنایت بشری متهم کرده است.  

درگیری در تیگرای که از نوامبر ۲۰۲۰ آغاز شد از ماه ژوئن گذشته بار دیگر از سرگرفته شد. این در حالی است که آبی احمد ارتش را به منطقه تیگرای به منظور سرنگون کردن جبهه یاد شده گسیل داشت که حاکمیت بر امور در این منطقه را برعهده دارد.  

آدیس آبابا به عنوان پایتخت دومین کشور بزرگ آفریقا از نظر شمار جمعیت مرکز دیپلماتیک منطقه‌ای به شمار می‌رود و مقر اتحادیه آفریقا و کمیساریای عالی اقتصادی سازمان ملل در آفریقا را در خود جای داده است.  

آدیس آبابا همچنین مرکز خطوط هواپیمایی مسافربری برای انتقال مسافران به کشورهای آفریقا، آمریکای شمالی، آسیا و خاورمیانه به شمار می‌رود. 

منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان ایالات متحده آمریکا جیبوتی اتیوپی حملات هوایی مشرق گروهک تروریستی داعش آدیس آبابا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۵۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه این سلاح حساس آمریکایی را به ایران فرستاده

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 10 اف‌جی‌ام-۱۴۸جاولین | FGM-148 Javelin مدرن ترین موشک موشک هدایت شونده ضدتانک و ضد نفربر قابل حمل و شلیک توسط نفر پیاده ساخت ایالات متحده آمریکا است که توسط پیاده نظام قابل حمل و استفاده است. آمریکا برای انهدام زرهی روسیه، رقم بالایی از سامانه‌های پرتاب و موشک‌های جاولین را در اختیار اوکراین قرار داد که در صحنه نبرد موثر بودند. این موشک ابتدا مسافتی را به سمت بالا طی می‌کند و سپس به بخش بالای هدف شیرجه می‌رود. با توجه به اینکه معمولاً زره بالای تانک از بخش‌های دیگر آن ضعیفتر است، حمله از بالا احتمال بالاتری برای از بین بردن تانک دارد. این موشک قابلیت حمله مستقیم جهت انهدام سنگر یا ساختمان و همچنین موقعیت‌هایی که امکان حمله از بالا وجود ندارد نظیر شلیک از داخل یک ساختمان را نیز دارد. آمریکایی‌ها مدعی هستند روسیه شماری از تجهیزات غنیمتی حساس از جمله این موشک کلیدی را به ایران فرستاده و آنها به شدت نگران مهندسی معکوس این موشک از سوی ایرانی‌ها هستند. ادعاهای مقام پیشین دولت آمریکا در این زمینه را با زیرنویس فارسی می‌بینید و می‌شنوید.

دیگر خبرها

  • دیالوگ جنجالی وزیرخارجه آمریکا درباره اسرائیل
  • وزیر جنگ رژیم صهیونیستی همتای آمریکایی را در مورد حمله به رفح توجیه کرد
  • روسیه این سلاح حساس آمریکایی را به ایران فرستاده
  • یک کشته و چهار زخمی در حمله به کاروان نیروی هوایی هند در کشمیر
  • خانواده‌های سربازانی که در غزه می‌جنگند خواستار حمله نکردن به رفح شدند
  • مخالفت آمریکا با استفاده اوکراین از سلاح‌های آمریکایی در خاک روسیه 
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد